Logowanie

  • FUNDUSZE EOG

    "Podniesienie efektywności energetycznej obiektów Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku-Białej poprzez częściową termomodernizację i zastosowanie odnawialnych źródeł energii."

  • Przebudowa SOR

    Przebudowa i doposażenie Szpitalnego Oddziału Ratunkowego Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku – Białej w celu poprawy warunków udzielania świadczeń medycznych i właściwej segregacji w stanach zagrożenia zdrowia i życia.

  • Internetowe Konto Pacjenta
  • SOR(RY), TU RATUJE SIĘ ŻYCIE!
    SOR(RY), TU RATUJE SIĘ ŻYCIE!
  • Modernizacja systemu informatycznego

    „Modernizacja systemu informatycznego Szpitala Wojewódzkiego w Bielsku – Białej celem wprowadzenia elektronicznych usług Zdrowia oraz unowocześnienia procesów zarządczych”

  • Posiadane certyfikaty

    Posiadane certyfikaty

  • ZAKŁAD DIAGNOSTYKI LABORATORYJNEJ

    Zakład Diagnostyki Laboratoryjnej

    Wykonuje badania na potrzeby: oddziałów szpitalnych, poradni przyszpitalnych oraz pacjentów ambulatoryjnych (także bez skierowania - odpłatnie).

  • Projekty realizowane w ramach ZPORR

    Szpital aktywnie pozyskuje środki Unijne, w celu leczenia Pacjentów na najwyższym poziomie.

  • Przyjęcie do szpitala

    Sprawdź zestaw dokumentów niezbędnych przy przyjęciu do szpitala.

kreska

Polityka jakości

Projekty Unijne

zporr

nss

PRACA

 

Internetowe Konto Pacjenta

Elektroniczna Rejestracja Pacjenta

Oferta dodatkowa

lab

reh

Prawa Pacjenta

Informacje DILO

 

„Jestem tym, co jem” - Szpital Wojewódzki zaprasza na konferencję promującą ideę zdrowego odżywiania. Spotkanie odbędzie się 12 grudnia. Adresowane jest do mieszkańców Bielska-Białej i okolic, w szczególności studentów Akademii Techniczno-Humanistycznej  oraz słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Zaproszeni są również pracownicy szpitala.

Podczas trwającej trzy godziny konferencji, która rozpocznie się o godzinie 9.00 w sali na poziomie – 1, zaplanowano trzy wykłady. Z mieszkańcami miasta i okolic spotka się dr Anna Brończyk-Puzoń, dietetyk i konsultant żywieniowy, specjalizujący się w stosowaniu odpowiednich kuracji dla osób cierpiących na otyłość prostą i wtórną. Specjalistka wygłosi dwa referaty.

O tym jak ważny jest balans między zdrowym odżywianiem, aktywnością fizyczną oraz świadomością opowie Marek Zaremba, założyciel Akademii Zdrowia i Dietoterapii „Gotuj zdrowo!”. W książce „Jaglany detoks” opisał metodę oczyszczenia organizmu, przy jednoczesnym zrezygnowaniu z głodówek. Autor podpowiada jak usunąć z organizmu toksyny, będąc jednocześnie sytym i w dobrym nastroju.

W swoich publikacjach Marek Zaremba łączy pasję do gotowania z wiedzą o tym, jak jedzenie wpływa na zdrowie człowieka. O zaletach odpowiedniej diety przekonał się sam, kiedy zachorował i potrzebował pomocy. Wyzdrowiał dzięki wyeliminowaniu z jadłospisu niektórych, szkodliwych dla organizmu produktów.

Prawidłowo zbilansowany jadłospis ważny jest w każdym wieku.